Et Fort Knox fuld af damer

Jeg er godt gift. Det er jo det jeg siger. Selvom Maskinmesteren ved Gud har projekter nok at tage sig til, så var det alligevel mit store ønske, han tog fat på i sidste uge. Jeg har nemlig længe drømt om at få en stor hønsegård. En flugtfri hønsegård vel at mærke.

De gange vi har lukket damerne ud i den bagerste del af haven, har det ikke taget dem lang tid at forcere vores sørgelige forsøg på at hegne dem inde. Det er dyrt i æg, når man er nødt til at gå bodsgang hos naboerne, fordi de fede madammer har spist frokost i naboens urtehave og dessert i hans jordbærbed.

Men i sidste uge kom min far forbi og blev nogle dage for at hjælpe Maskinmesteren med hønseprojektet.

IMG_3077.JPG
De to knoklede fra morgen til aften med at grave og støbe hegnpæle i jorden, bygge et rockerborgslignende hegn ind til naboen og i det hele taget sikre, at ingen høns fremadrettet kan undslippe Fort Knox i Outlaw.

IMG_3083.JPG
Det er næsten færdigt, og i næste weekend kører vi til Viborg for at besøge Hardy hos Topæg. Han har nemlig fine, brune damer til salg.

Det, der endnu ikke er afgjort er, hvor mange høns, vi skal have. Tomas siger 12. Jeg siger 20. Jeg satser på, at kunne forsyne Outlaw og nogle kolleger med velsmagende, smukke æg med skrigorange blommer, og så skal jeg rigtig knejse med nakken.
Tomas forventer, at vi indgår et kompromis, så det bliver 19 høns. Det er også ok.

Vi har jo også de to gamle damer endnu. Mit håb er, at de kan lære de nye høns at sove på pind. Det kunne de ikke, da jeg købte dem, og Gud Fader for et gedemarked, når man skulle ud hver aften og samle 12 høns op fra gulvet i hønsehuset og sætte dem op på siddepindene. Det tog en uge, før de selv fandt ud af, at det var bedst at sove sådan.

Men hvor bliver det godt at få liv og glade dage i baghaven igen. Og æg. Masser af æg! Se lige al den plads, de får.

Kommende hønsegård

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s