Madpakker for dovne mødre

Jeg er nødt til at komme med en indrømmelse. Måske kom jeg til at pudse lidt for meget glorie, da jeg skrev om mit behov for at smøre madpakker til børnene.  Jeg fremstod vist som en englemor, der smører klidboller og kæler med hvert eneste stykke økologisk kyllingepølse, der bliver lagt ned i madkassen til arvingerne.

Hvis jeg er kommet til at give det indtryk. Så beklager jeg. Jeg løj.

Faktum er, at jeg førhen stod hver aften med øjeposer i pathøjde, mens jeg uengageret klaskede noget rugbrød sammen om noget pålæg og kaldte det en madpakke, mens jeg trøstede mig ved tanken om, at det trods alt ikke var sten og brødkrummer, jeg sendte børnene ud i skoven i skole med.

En aften beklagede jeg mig til min kloge mor: ”Jeg får aaallldrig noget aftentid for mig selv – fordi jeg står og smører madpakker til hele familien til kl. 21.30 hver aften. Jeg er traaaaaat!”

Hvortil min mor afslørede en dyb hemmelighed for mig: ”Jamen, hvorfor gør du ikke bare lige som jeg gjorde, da du var barn? I weekenden smurte jeg 10 madpakker og frøs dem ned. Om aftenen skulle jeg bare hive en til os hver fra frys til køl, så var de klar til dagen efter.”

”WUT?!! Jamen MOR?! Vil det sige, at jeg er opflasket med fesne, frosne madpakker? Helt ærligt?!”

Det er jeg så. Jeg husker nu mine madpakker som gode. Og som en hilsen fra mor.

Men jeg var stadig skeptisk. Så jeg testede det. Smurte en enkelt madpakke efter min mors anvisninger. Remo og mayo skal UNDER pålægget. Og ingen rødbeder, agurker osv. Det må du lægge på, når de er tøet op.” Nuvel.

masseproduktion madpakker

Bemærk dødssynden. Remoulade OVENPÅ fiskedellerne. Dumt. Smagen er fin, men remoulade og mayonnaise får en kedelig synlig konsistens, når det fryses. Men det smager som det skal.

I dag har jeg overgivet mig totalt: Mor, du har ret igen! Optøede madpakker holder 100. Man kan ikke smage, at de har været frosne. Trust me.

Så når jeg står der og hvæser af mit barn, der uskyldigt beder om lov til selv at prøve at smøre madpakke. Så er det naturligvis for at skjule, at jeg bare går ud og river en pakke op ad fryseren, pynter med lidt rødbeder og agurker. Skræller en gulerod eller smider lidt rosiner i kassen. Og voilá: Madpakker til både mand, mig selv og børnene.

madpakker klar til frost

Og så betyder det, at jeg kan sidde her i min bloggrotte og hyggeskrive i stedet for at smøre madder.

Ps. Maskinmesteren smører gerne madpakker. Mandepakker. Fire halve med leverleif. Ingen frugt – måske en kvart agurk – hvis han kan finde den i køleskabet. Derfor: Han hælder træpiller på og renser fyret. Jeg smører madpakker. Det’ bedst. 

10 tanker om “Madpakker for dovne mødre

  1. maiasejersen Indlæggets forfatter

   Ja ikke? Jeg synes også, det var værd at dele med andre, der føler at alle aftener/morgener går med at smøre madpakker 🙂

   Svar
 1. Anonym

  Sandwich kan anbefales, da det ikke skal “smøres” er hurtigt at klaske sammen og bliver lækker alligevel. Groft brød, pålæg, salat, bum færdig

  Svar
  1. maiasejersen Indlæggets forfatter

   Ja, men så er vi vel ovre i noget lidt andet brød, ikke? Jeg må jo tilstå at være stærk tilhænger af rugbrød og en klapsammen uden smørelse eller andet, bliver lidt tør i den kategori, synes jeg. Vi klarer os fint. Både de dage, den står op frostmadder og de dage, hvor jeg smører. Det er hele familien, der får det – og maskinmesteren opdagede ikke frostfinten, før jeg fortalte ham det. Og han er ellers kræsen. 🙂

   Svar
 2. Annette Dybdahl

  Hold nu op, hvor et fantastisk univers du lukker mig ind i. Står pt med et madpakkebarn og til maj har jeg to madpakke børn i børnehave og det hænger mig til tider langt ud af halsen at få smurgt de madpakker.

  Det her skal helt sikkert afprøves derhjemme, tak din mor fra mig 🙂

  Svar
  1. maiasejersen Indlæggets forfatter

   Tak for din hilsen. Jeg har overbragt hende både de positive og de forargede røster. Det griner vi meget af. Vi gør jo alle det, som passer bedst til os. Og madderne er jo lige sunde uanset om de har været frosne eller ej. Mine unger kan ikke smage forskel. Jeg har testet 🙂

   Svar
 3. ann

  Genialt….

  Glæder mig sgi da allerede til efterårsferien er overstået, så skal det testes, både med rugbrød og sundhedsboller 😀

  Tik tak

  Svar
 4. Pingback: Måske bliver mit sidste måltid vådt bølgepap? | Langt fra Valby bakke

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s