En død tandlæge med et smukt budskab

Igennem de sidste fire år er jeg blevet opereret fire gange for en lidelse, som jeg endnu ikke har fundet modet til at skrive om her på bloggen. Sidst jeg blev opereret var i begyndelsen af marts, og i dag var jeg til kontrol, hvilket foregår i fuld narkose.

Velopstanden igen kom de nedslående, men forventelige nyheder: Operationen var gået godt, men helingen mislykkes for 4. gang. Lægen ridsede tre muligheder op.  Ingen af dem særlig attraktive eller opmuntrende, men det er de muligheder, der er for mig. Og således forlod jeg sygehuset med vandet stående helt oppe over pupillerne, mens jeg forsøgte at få styr på tankerne.  Jeg kunne mærke, at jeg virkelig skulle tude. Og det er ret upraktisk, når man står midt på Silkeborgvej i Aarhus.

Men Aarhus er så praktisk indrettet, at lige overfor sygehuset ligger Vestre Kirkegård. Og her er det lidt mere legitimt – eller i hvert fald lidt mere normalt at gå  rundt og tude. Så jeg besluttede mig for at gå derover og hyle lidt over en tilfældig gravsten.

Der er så smukt på Vestre Kirkegård. Jeg græd lidt, mens jeg gik rundt på må og få – lige indtil jeg standsede ved denne sten:

Knuds gravsten

Jeg stod længe og stirrede på den. Og jeg var ikke et øjeblik i tvivl om, at der lå et utroligt dejligt menneske her. Uanset om han selv havde valgt ordene, eller om hans familie havde, så var det et fantastisk budskab at få kylet i ansigtet, når man nu stod der og havde ondt af sig selv. For han har jo ret, den gode Knud. Livet er dejligt. Og jeg lever.

Jeg kom i tanke om den dame, jeg delte stue med, sidst jeg var indlagt. Hun var 49 år og fik at vide, at hun ikke ville blive 50. Jeg har tit tænkt på hende siden.

Livet er dejligt. Bum.

Så fint er der på Vestre Kirkegård

Vestre kirkegård Aarhus

vestre kirkegård Aarhus 2

Reklamer

13 thoughts on “En død tandlæge med et smukt budskab

 1. Grete Westh

  Kære Maia – jeg kan godt forstå, at du blev nødt til at tude – men det må man også godt, selvom livet er dejligt. Sorg er også en del af livet – og det vidste tandlægen åbenbart. Jeg har lige en anden gravstenstekst, du skal have med. På den lille kirkegård på Hjarnø står der en gravsten med en tekst, der ca. lyder sådan her: “Lad ikke sorgen over hans bortgang overskygge glæden ved, at han er borte”. Det er da en mand med humor.
  Håber du fortsat får et dejligt liv – trods alt 🙂

  Svar
  1. maiasejersen Post author

   Tak for jeres søde kommentarer. Der er mange sjove gravtekster. Min mormor på 95 siger om sorg, at “når et ældre menneske dør, behøver man ikke sørge. Men man må gerne savne”. Hun vågner hver dag og takker sin skaber for at få endnu en velsignet dag. Når hun en gang er væk, kommer jeg virkelig til at voldsavne. Hun mener også at livet er en gave 🙂

   Svar
 2. Pingback: Jeg er elsket | Ordgylle fra Outlaw

 3. Lene Dalsgaard

  Kære Maia
  Jeg er virkelig ked af at høre, at denne operation heller ikke lykkedes. Nu ved jeg ikke hvilke svære valg du står overfor, men hvor er det dejligt, livsbekræftende og inspirerende helt ind i knoglerne at læse dit livssyn i dette indlæg. Jeg tror, det er vigtigt at give plads til en udrensende tude-tur indimellem – så der er mere plads til de positive tanker. For ja, livet er godt! Og vi lever trods den modgang vi oplever! Tak for den reminder…. og nu skal jeg vist lige ud og tude lidt…. Knus Lene

  Svar
  1. maiasejersen Post author

   Tusind tak, Lene. Det hjælper nemlig at give sig selv lov til at tude. Og man bliver overrasket over, hvad der sker ved det. Så meget kærlighed 🙂

   Svar
 4. ole bech pedersen

  Ja min far sagde det tit ! – så det skulle med på stenen ; Sjovt at lave en googling over hans navn – og så finde dette – søde sted ;

  Svar
  1. maiasejersen Post author

   Kære Ole. Tusind tak for din hilsen. Jamen den sten reddede min dag. Det er den mest opløftende gravsten, jeg har set. Han må have været et dejligt positivt menneske, din far. Han spreder i hvert fald stadig glæde derfra, hvor han ligger. Jeg er formodentlig langt fra den eneste, der har haft brug for opmuntring der – og fået det. Så tak for det 🙂

   Svar
 5. Jacob90lindingpedersen

  ja ohøj fra barnebarn Jacob også her. sidder og prøver at finde en fremmed der ligner Mig. og så prøvede jeg med familienavne. Havnede her.

  Svar
 6. Pingback: Morbid picnic med Momse | Ordgylle fra Outlaw

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s