Hvad skal vi snart med mødre?

Jeg havde ikke set det komme. Og nu sidder jeg her og spekulerer over, hvornår min eksistensberettigelse som mor definitivt hører op.

I går smurte Sandra for første gang sin egen madpakke. Det kom helt bag på mig, da hun bad om lov. Så meget, at jeg først sagde nej. Jamen, hvad skal det nu til for?!

Den lille æske moderlig omsorg, som de får med i tasken hver dag, skal da overhovedet ikke udskiftes med selvstændighed eller “gør-det-selv-mentalitet” før de er 16. Mindst.

Det er MIG, der smører madpakker. Det er MIG, der lægger små sedler i madkassen og tegner på bananskrællen. Det er MIG, der sikrer, at de har både groft, grønt og lidt frugt med hver dag.

– Jamen, Tobias smører selv sin madpakke hver dag. Må jeg også det?

(Arrghhh. Du er otte år gammel. Gu’ må du da røv smøre din egen madpakke. Hvis alle børn begyndte på det, hvad skulle man så overhovedet med mødre?)

– Mja. Okay. Det må du vel.

Og det gjorde hun så. Hun fik lidt hjælp til at skære æblebådene ud. Men ellers stod hun egenhændigt for madpakken, som kom til at indeholde:

 • To halve med spegepølse
 • To halve med paté.
 • Seks mandler
 • Tre svesker
 • Otte skiver agurk
 • Fire stykker rød peber
 • Et æble skåret i både og dyppet i citron
 • Et lille brev “Kære Sandra, kan du have en god skoledag. Hilsen Sandra”
Madpakke battle

Madpakke-battle: Mor vs. Sandra.

Nikoline så fodbold med sin far og havde ingen interesse i “smør-selv-konceptet”. I hvert fald ikke den dag. Så jeg lagde mig i Sandras slipstrøm og lavede en næsten identisk madpakke til Nikoline – bortset fra bananen. (Der var ikke flere æbler) Og hvad sker der for, at jeg altid har bestræbt mig på at lave fire forskellige slags madder, og så laver ungen bare to ens?!

Jeg kan lige så godt bare se det i øjnene. Jeg er en dinosaur på vej mod udryddelse.

5 tanker om “Hvad skal vi snart med mødre?

 1. Pingback: Madpakker for dovne mødre | Ordgylle fra Outlaw

 2. Line

  De der madkasser ser SÅ smarte ud, hvor har du dem fra! Ville ønske mine 2 store havde samme interesse for madpakkekunsten som din 8 årige. De er snart 11 og 12,5. Tror det ender med at den lille prinsesse på 3 smører sin før hendes brødre gør.
  Humørfyldt læsning by the Way. Læste og kommenterede indlæg om frosne madpakker på FB.
  Hilsen Line.

  Svar
  1. maiasejersen Indlæggets forfatter

   Hej Line,
   Tak for din hilsen og din kommentar på Facebook. Madkasserne er faktisk købt i Kvickly. Det er sådan nogen med “Frugtfjolserne” uden på. Ret fede. Ja, det er sært med de børn. Nogen vil så gerne selv. Andre overlader det glad og gerne til andre. Jeg tror såmænd, Sandra gerne smurte til Nikoline…ahhhh…jeg ser pludselig muligheder her…Tak, Line 🙂

   Svar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s